måndag 25 oktober 2010

Skriv en bilderbok på engelska!

Skriv din egen bilderbok på engelska! Välj om den ska vara en, två, tre eller fyra sidor lång!

KLICKA HÄR: Direct-Gov Kids - Be an author GÖR SÅ HÄR: Klicka på "Games" nere till vänster, klicka sedan på handen med pennan.

Du kan skriva ut din bok på papper, eller posta den till webbsajten så kanske de lägger upp den på nätet! Jag skrev en som heter "The book lover", skriver av "Peter", "15 år". Vi får se om den kommer upp!

På samma sajt finns massor med andra saker, som du säkert såg. Kolla själv och prova dig fram (sidan är på engelska): Klicka här

(Strunta i om det verkar "barnsligt" - barnsligt = roligt är ett bra sätt att lära!)

Prata i telefon på engelska

En övning där du lär dig fraser som kan användas i telefonsamtal.

Själv tyckte jag att övningen var lite krånglig att förstå till en början, men om du har samma problem som jag så är det bara att prova sig fram (och ha tålamod). Då förstår du nog vad det är man ska göra (och om inte, be någon om hjälp, och gör det INNAN du blir galen!).

När man gjort det man ska göra, då har man satt ihop rätt ord för att bilda de fraser som man just lyssnat till (och som man kan lyssnat till om och om igen).

KLICKA HÄR: TELEFONFRASER

Bygg meningar på engelska

Skapa meningar på engelska! Lär dig både nya ord och att bilda meningar med rätt grammatik! (Orden får du inte hjälp med, men många går att förstå genom sammanhanget - eller så har man två sidor uppe samtidigt på datorn, en med spelet och en med ett lexikon (t.ex. tyda.se här till höger) och så kan man hoppa mellan sidorna medan man spelar spelet).

KLICKA HÄR: BURGER WRITER

Utöka ditt engelska ordförråd

Den här sidan är på engelska och där kan du spela olika spel. Din dator behöver Flash Player. Jag har inte testat dem själv, så berätta gärna för mig hur du tyckte spelen var!

KLICKA HÄR: WORD CENTRAL

Den här sidan är också på engelska. Här kan du öva på din förståelse av så kallade idiom, ord, fraser eller uttryck som inte har en ordagrann betydelse, t.ex. talesätt som "it's raining cats and dogs". Då regnar det ju inte katter och hundar på riktigt, utan det betyder bara att det ösregnar.




tisdag 19 oktober 2010

Läxa till tis 26/10 - 7A, B, C

LÄXA - kapitel 2 B

Jag har tagit fraser från texten. Översätt dem först med hjälp av styckeordlistan (sid. 124)

DIN UPPGIFT:

SKRIV MENINGAR SOM INNEHÅLLER FRASERNA (DU FÅR BÖJA ORDEN OM DU BEHÖVER)

ELLER

SKRIV EN BERÄTTELSE ELLER EN DIALOG SOM INNEHÅLLER SÅ MÅNGA AV ORDEN SOM MÖJLIGT!

DU KAN LÅNA FLER ORD OCH FRASER FRÅN KAPITLET OM DU VILL (LÄRA DIG MER) (t.ex. their eyes meet, a nervous laugh, have a lot in common)

everything is fine
always together
enter
whisper and giggle
spot
up front
feel sorry for
from then on
little by little
feel left out
avoid
disappointed
bump into
fault